Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-bike?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-bike?

Het is belangrijk als je een e-bike gaat kopen dat je je eerst hebt ingelezen over waar je op moet letten. Als je de juiste keuzes maakt kan je echt jaren genieten van jouw fiets. Een elektrische fiets is een behoorlijke investering ook al koop je hem online. Amslod is een Nederlands bedrijf dat elektrische fietsen direct vanuit haar fabriek aan de klant verkoopt. Het is een prima merk en de prijzen liggen zo rond de veertig procent lager dan een e-bike bij de reguliere fietsenzaak. Het is een goed idee om voor een amslod fiets te kiezen.

Mensen met een e-bike pakken vaker de fiets dan mensen die een gewone fiets hebben. Je bent zo op de plaats van bestemming. Het is heerlijk om een goede e-bike tot je beschikking te hebben maar waar moet je nu precies op letten bij de aanschaf van zo’n fiets?

Welk frame?

Allereerst moet je een keuze maken voor het frametype. Kies je een dames, heren of een lage instap frame. Als je moeite hebt met op- en afstappen dan is een laag frame wel heel erg fijn. Ook voor mannen die liever niet op een damesfiets rijden is een laag frame een goed idee. Je hebt dan toch het gemak van een lage instap en rijdt niet op een damesfiets.

Kracht van de motor

Het is belangrijk voor de trap ondersteuning dat je uitzoekt welke motor je dan moet hebben. Het verschil in vermogen merk je als je een brug oprijdt met de fiets. Een fiets die een sterkere motor heeft geeft veel meer ondersteuning dan een motor met een lager vermogen. Het vermogen wordt gemeten in Newton. Moet je regelmatig bruggen op fietsen dan is het aan te raden een fiets te nemen met een motor met meer vermogen. Een motor met minimaal 40 Nm is prima. Rij je altijd op een vlak landschap dan is 10 tot 30 Nm voldoende.

Plaats van de motor

De motor van een elektrische fiets zit of in de voornaaf of in de achternaaf. Bij een e-bike met een voormotor kan je het gevoel hebben alsof je naar voren wordt getrokken. Een fiets met een motor in de achternaaf moet vaker onderhouden worden. Dit heeft te maken met het soort versnellingen die deze fiets heeft.

Actieradius

Ook een belangrijk punt is de actieradius van de elektrische fiets. Waarvoor ga je de fiets gebruiken. Is dat om naar je werk te gaan of wil je af en toe eens een rondje fietsen. Het is fijn dat je batterij lang meegaat als je de fiets vaak nodig hebt. Een accu met 300 Wattuur heeft een actieradius van 30 tot 40 kilometer. Maar heb je tegenwind en moet de motor meer werk doen dan is de afstand die je kan fietsen korter.

Meer weten? Reviews over Amslod fietsen vind je onder het blauwe linkje. Op Trustpilot lees je alles over de ervaringen van klanten met het merk Amslod.