Visum voor Egypte nodig? Vraag het online aan!

Visum voor Egypte nodig? Vraag het online aan!

Als je vakantieplannen hebt, of voor een zakelijke reis naar Egypte gaat, kun je tegenwoordig ook online een aanvraag voor een Egyptisch visum doen. Gemakkelijk online aan te vragen en je hoeft niet meer voor een visum naar de ambassade toe. In de meeste gevallen duurt het invullen van de vragenlijst maar 5 minuten.

Je hebt al een visum vanaf €34,95 per persoon. Je moet dus voor ieder die meegaat naar Egypte, apart een visum aanvragen en betalen.

Je kunt de aanvraag direct na het invullen betalen met Ideal, Mister Cash en bankoverschrijving. Deze manieren zijn een gemakkelijke en snelle manier van betalen zodat je snel over je e-visum kunt beschikken en op reis kunt gaan.

Bankoverschrijving duurt iets langer dan Ideal of Mister Cash, houdt hier wel rekening mee als u voor deze betaling kiest.

Voorwaarden.

Een e-visum is 3 maanden geldig en bestemd voor toeristische bezoeken en zakelijke reizen.
Je kunt kiezen uit twee verschillende e-visums: Entry visum en multiple entries visum. Het verschil hiertussen is, je kan met een Entry visum 1 keer reizen naar Egypte en met een Multiple entries visum kun je meerdere keren afreizen naar Egypte. Een Multiple entries visum is wel wat duurder dan het Entry Visum.

De volgende zaken zijn belangrijk als je gaat reizen naar Egypte:

  • Je visum dient uitgeprint te zijn en je moet het bij je hebben.
  • Het bewijs van retour- of doorreis dien je bij je te hebben.
  • Je paspoort moet na aankomst nog 6 maanden geldig zijn.
  • Indien je op zakenreis bent, neem dan bewijzen mee van bijvoorbeeld uitnodigingen van bedrijven.
  • Ga je op vakantie naar Egypte, neem dan de reserveringsbewijzen van hotels of andere verblijven mee.
  • Indien je familie gaat bezoeken, neem dan een uitnodigingsbrief van je familie mee.

Zorg ervoor dat je over alle documenten beschikt voordat je aan je reis begint, dit voorkomt een hoop stress. Hou de belangrijke documenten binnen handbereik en je reis zal een stuk rustiger verlopen, zonder dat je eerst alles overhoop moet halen om de benodigde documenten te vinden. En hou je ook aan de regels, je bent immers op bezoek in Egypte.

Hoe verloopt de aanvraag van een e-visum precies?

Stap 1: Zorg dat je je paspoort bij de hand hebt en controleer de datum. Je paspoort moet minstens nog 6 maanden geldig zijn. Neem de gegevens van je paspoort zorgvuldig over.
Stap 2: Zorg ervoor dat je een goede en duidelijke scan hebt van je paspoort hebt en vul het formulier in. Wees zorgvuldig met het invullen van het formulier en controleer het formulier goed.
Stap 3: Als je het formulier goed ingevuld hebt, kun je de betaling doen. Je kunt kiezen uit: Ideal, Mister Cash of via bank overboeking.
Stap 4: Als je aanvraag verzonden is ontvang je een mail. Deze mail ontvang je op het opgegeven e-mailadres. Controleer de gegevens zorgvuldig en pas indien nodig aan.
Stap 5: Als alles goedgekeurd is, ontvang je je e-visum per mail.
Stap 6: Print je e-visum uit en neem deze mee op je reis naar Egypte.

Hoe lang moet je wachten op je e-visum?

Je doet er verstandig aan om je e-visum voor Egypte een week voor je vertrek aan te vragen, zodat je zeker weet dat je naar Egypte kunt reizen. Stel dat er toch nog iets mis is gegaan met de aanvraag van een e-visum, kun je dit nog aanpassen en kan alles opnieuw aangevraagd worden.
In de meeste gevallen is een aanvraag van een e-visum naar Egypte binnen 72 uur goedgekeurd.

Naar Egypte reizen met kinderen.

Als je gaat reizen met kinderen naar Egypte, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo moeten kinderen een eigen paspoort hebben, ze mogen niet meer bijgeschreven staan op het paspoort van de ouders.
En als je reist met een kind waarover je gezamenlijk gezag hebt of geen gezag, dan moet je kunnen aantonen dat je toestemming hebt om met het desbetreffende kind of kinderen te mogen reizen. Voor dit soort zaken zijn aparte formulieren verkrijgbaar.