Vakantie in Nederland met de leukste vakantieparken

Vakantie in Nederland met de leukste vakantieparken

Als je aan de vakantie denkt dan denk je vaak aan mooie witte stranden, leuke steden en lekker eten. In Nederland blijven is dan niet het eerst wat in je opkomt. Maar is dit wel terecht? In Nederland zijn er vele vakantieparken, bezienswaardigheden, leuke steden en stranden om heerlijk tot rust te komen. Hieronder verschillende redenen om je vakantie in Nederland te vieren.

Reistijd

Geen vertragingen op het vliegveld, geen lange files en geen 15 uur durende autorit zijn enkele voordelen die je ondervindt aan het op vakantie gaan in Nederland. Door de korte afstanden binnen Nederland ben je maximaal 3 uurtjes onderweg naar je bestemming. Vanaf verschillende vakantieparken kan je vele activiteiten plannen door heel het land. Je hebt geen last van tol wegen en zelfs met de trein zijn de meeste plekken goed bereikbaar.

Minder stressvol

Op vakantie gaan brengt vaak een vorm van stress met zich mee. Je wilt dat alles goed verloopt maar dat heb je niet altijd zelf in de hand. Ga je met het vliegtuig dan ben je afhankelijk van vliegtijden, met de auto sta je vaak in de file en moet je rekening houden met de lange reistijd waardoor je een vakantiedag kwijt bent. Wat de meeste stress oplevert is de vraag of je wel alles hebt meegenomen. Bij een vakantie in eigenland kan je zelf bepalen wanneer en hoe laat je vertrekt en mocht je wat essentieels vergeten zijn is er altijd de mogelijkheid het op te halen. Hierdoor is er geen reden om te stressen en kan je heerlijk genieten van je vakantie.

Leer Nederland kennen

Nederland heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Van grote steden als Amsterdam en Rotterdam tot stranden en natuurgebieden. Je kan hier vele activiteiten doen maar ook heerlijk tot rust komen in de natuur. Je leert Nederland op een hele andere manier kennen. Het kent vele oude dorpjes en steden. Hierdoor leer je de historie van Nederland kennen door er enkel al doorheen te lopen. Kom je uit zo’n bruisende stad, ga dan eens naar een omgeving met veel natuur en kom volledig tot rust.

De Nederlandse kust

Nederland heeft een kustlijn van maar liefst 451 kilometer. Deze ligt bijna geheel vol met stranden en duinen. In de zomer kan je hier heen om te genieten van zon, zee en strand maar ook in de andere seizoenen kan je hier terecht om lekker uit te waaien. Zo is Nederland heel veelzijdig en valt er genoeg te beleven!