Sportieve vakanties in de Ardennen

Sportieve vakanties in de Ardennen

Als je op zoek bent naar een actieve vakantie die een beetje van alles biedt, zoek dan niet verder dan de Ardennen. Deze regio van Europa, gelegen in België en Luxemburg, staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en gevarieerde aanbod van activiteiten die het perfect maken voor een sportieve vakantie. Van vissen tot mountainbiken, wandelen tot kajakken, er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Laten we eens nader bekijken wat een sportieve vakantie in de Ardennen zo bijzonder maakt. 

Vissen in de Ardennen 

De rivier de Maas loopt door de regio en herbergt enkele uitstekende visstekken. Hier vind je forel, snoek, karper en andere soorten die voor een geweldige sportvisserij zorgen. Visvergunningen zijn verkrijgbaar in plaatselijke winkels of online en de meeste rivieren hebben veel toegangspunten langs hun oevers waardoor ze gemakkelijk per auto of te voet te bereiken zijn. De regio heeft ook veel grote stuwmeren waar vissers hun geluk kunnen beproeven bij het vangen van baars en snoek. Er zijn zelfs rondleidingen beschikbaar als je tijdens je reis meer wilt leren over vliegvissen of catch-and-release technieken.

Tip: wandelvakantie Ardennen 

Mountainbiken en wandelen 

De glooiende heuvels van de Ardennen maken het een ideale plek voor mountainbikers en wandelaars die de uitgestrekte bossen, meren en rivieren van het gebied willen verkennen. De meeste steden en dorpen hebben paden die geschikt zijn voor alle niveaus, dus ongeacht je ervaringsniveau is er hier voor elk wat wils! Voor wie een meer uitdagende route zoekt zijn er enkele moeilijke single track trails die spectaculaire uitzichten bieden over het landschap beneden. 

Kajakken & Kanoën 

De rivieren in de Ardennen zijn ideaal voor wie zijn kajak- of kanovaardigheden wil uitproberen. Het kalme water maakt ze perfect voor zowel beginners als meer ervaren peddelaars. Er zijn verschillende bedrijven die begeleide tochten aanbieden langs de mooiste plekjes in dit prachtige deel van Europa, met deskundige gidsen die je kunnen helpen het meeste uit je tijd op het water te halen. Of je nu rustig stroomafwaarts wilt peddelen of je adrenaline wilt laten pompen met een stroomversnelling, er is voor elk wat wils! 

Tip: fietsroutes Ardennen

Conclusie: 

Een sportieve vakantie in de Ardennen is zeker een onvergetelijke ervaring! Of je nu liever gaat vissen, mountainbiken of te voet of per kajak de natuur wilt verkennen, er is hier voor elk wat wils – ongeacht het niveau – waardoor het de ideale plek is voor elk type reiziger die weer in contact wil komen met de natuur en tegelijkertijd wil genieten van tal van avontuurlijke activiteiten! Dus waarom zou je het niet eens proberen? Je zult er geen spijt van krijgen!