Nieuwe dieettrend

Nieuwe dieettrend

Iedereen is tegenwoordig weleens bezig geweest met dieet of heeft een periode extra gelet op zijn voedingspatroon. Bijna wekelijks hoor je weer een nieuwe dieet goeroe die het geheim denk te weten. Toch is niet elke dieet even goed. Belangrijkste wat men moet afvragen is wat heeft mijn lichaam nodig. Ben je iemand die op zijn werk veel beweegt of ben je iemand die de hele dag op een stoel zit en nauwelijks aan beweging toe komt. Ben je iemand die veel aan krachtsport doet en loop je vele kilometers hard. Dit alles is erg bepalend voor wat voor dagelijkse voeding je nodig hebt.

Lichaamstype

Elke lichaam zit anders in elkaar. Over het algemeen kun je 3 verschillende lichaamstype omschrijven ectomorph, mesomorph en endomorph. Deze lichaamstype bepalen ook hoe gevoelig je bent voor bepaalde voeding. De ene komt veel makkelijker aan dan de ander. De een kan alles eten wat hij wil en komt geen gram aan.

Oerdieet

Wanneer u het oerdieet volgt, dan leeft je eigenlijk een beetje back to the basic. Je eet dan enkel vers fruit, groenten, mager vlees, ongezouten vis. En als drinken kun je koffie of thee nemen zonder melk en suiker. Het is in ieder geval bij het oerdieet ‘verboden’ om zou, pasta, rijst, worst, alcohol, suiker, zuivelproducten en fruitsap naar binnen te werken.

Het nadeel van dit dieet is wel dat er minder calcium wordt opgenomen, wat risico kan geven op osteoporose op latere leeftijd.Dit kun je wel oplossen door extra voedingssupplementen te gebruiken die te krijgen zijn bij sportfood.nl Daar in tegen kent het oerdieet wel degelijk vele voordelen. Zo zult u geen honger lijden. Het oerdieet kent geen lastige regels. Jehoeft geen calorieën te tellen en je kunt eten wat je wil, op bepaalde producten na. Het oerdieet stimuleert de spieropbouw. Er is een goede verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten waardoor er geen risico bestaat dat je in plaats van vet je spierweefsel kwijtraakt.

Met het oerdieet valt je geleidelijk af. Dit is beter voor uw gezondheid dan een crashdieet waarbij de kilo’s eraf vliegen. Bovendien bevat het oerdieet alle voedingsstoffen die je nodig heeft voor een stevige en gezonde huid. U heeft dus een gezonde uitstraling wanneer je het oerdieet volgt. Het oerdieet voorkomt gevoelens van moeheid en depressiviteit, omdat het voedsel dat je eet alle vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen bevat die je nodig heeft.