Met deze 3 tips blijf je fit tijdens je reis

Met deze 3 tips blijf je fit tijdens je reis

Heb je een lange reis voor de boeg en ben je een echte fitness freak? Dan kan het natuurlijk vervelend zijn als je tijdens je reis weinig aan beweging toekomt. Gelukkig hebben we een paar handige tips voor je om tijdens je trip lekker in vorm te blijven.

  1. Ga lopen!

Bekijk het zo, wanneer je gaat backpacken heb je best wel wat gewicht op je schouders. Eigenlijk ben je dus gewoon aan het trainen wanneer je aan het backpacken bent!

Probeer dus zo veel mogelijk te lopen wanneer je niet noodzakelijk lange afstanden hoeft af te leggen. Dus vermijd die bloody tuk-tuk, en ga ter voet op pad! Hier train je onder meer je benen en rug mee. Elke dag is leg day.

  1. Join een lokale gym

Een ander voordeel is dat je in heel veel landen gewoon per dag een gym kunt bezoeken. In Nederland moet je vaak eerst een jaarlijks abonnement afsluiten en zit je gelijk vast aan een heel lidmaatschap. Wat een gedoe.

Met name in Zuidoost Azië is het heel makkelijk om gewoon per dag te gaan trainen. Wanneer je bijvoorbeeld naar Indonesië gaat reizen, kun je bij vrijwel de meeste sportscholen voor minder dan een euro trainen!

  1. Onderneem zo veel mogelijk actieve dingen

Tijdens je reis heb je de ideale kans om zoveel mogelijk actieve dingen te gaan doen. Beklim een berg of vulkaan, trotseer de golven en ga surfen, ga hiken!

Als je het zo bekijkt heb je eigenlijk helemaal geen sportschool meer nodig. En als je van outdoor sporten houdt, neem gewoon een paar hardloopschoenen mee en je kunt overal uit de voeten.

Met deze praktische tips heb je dus geen excuses meer om niet fit te blijven tijdens je reis!