Fit op vakantie met een scootmobiel

Fit op vakantie met een scootmobiel

De zomer is in de aantocht en dat betekent dat er weer een vakantie kan worden gepland! Lekker naar de zon toe en eindelijk dat ene boek uitlezen waar je maar steeds niet aan toe komt. Wanneer je minder mobiel bent is het echter niet even gemakkelijk om op vakantie te gaan. Naast dat de reizen veelal meer moeite kost, komt er bij het plannen van de vakantie ook meer bij kijken. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle accommodaties toegankelijk voor mensen die mindervalide zijn. Een gemakkelijke keuze is om helemaal niet op vakantie te gaan. Gelukkig kunt u bij het vervoer veelal uw scootmobiel meenemen. In dit artikel worden de vervoersopties besproken.

Scootmobiel in het vliegtuig

Of je nu een week of een weekend op vakantie gaat, de voorbereidingen zijn veelal hetzelfde. Wanneer je een scootmobiel mee wilt nemen biedt een opvouwbare scootmobiel een uitkomst. Veel reisorganisaties houden er tegenwoordig meer rekening mee met de zorgmiddelen die mensen mee willen nemen op vakantie. Belangrijk is om dit van te voren aan te teven bij de reisorganisatie, zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Gaat u vliegen? Tegenwoordig kunt u vaak gratis uw scootmobiel vervoeren. Hierbij dient u van te voren de afmetingen door te geven. In enkele gevallen heeft u ook een medische verklaring nodig.

Scootmobiel in de trein

Binnen Nederland is het gemakkelijk om te reizen met uw scootmobiel in de trein. Treinstations zijn veelal toegankelijk voor minder validen. Wanneer u met een scootmobiel reist is het aan te raden om dit van te voren aan te geven bij de NS. Door middel van verrijdbare bruggen kunt u gemakkelijk de trein in rijden. Het personeel van de NS is hier speciaal voor opgeleid om deze bruggen te bedienen.

Scootmobiel op een cruise

De meeste cruises zijn toegankelijk voor scootmobielen. Ook hier geldt wederom: geef dit van te voren aan zodat het personeel hier rekening mee kan houden. Hierdoor kunt u een kamer krijgen die toegankelijk is voor minder validen.

Scootmobiel huren op vakantie

Het is het ook een optie om een scootmobiel te huren op vakantie. De prijs is afhankelijk van de bestemming en de periode. Hierbij kunt u kiezen tussen een vaste of een opvouwbare scootmobiel. Kortom, thuisblijven is nu geen excuus meer!