Fit blijven tijdens een auto vakantie, hoe doe je dat?

Fit blijven tijdens een auto vakantie, hoe doe je dat?

Roadtrippen is natuurlijk super leuk! Je gaat een auto huren en trekt lekker het land door. Op deze manier zie je gigantisch veel van een land en krijgt veel nieuwe indrukken. Je kunt zowel naar steden als mooie natuurgebieden gaan en je ogen uitkijken. Toch is het wel belangrijk dat je tijdens een autovakantie fit blijft. Doordat je langer in de auto moet zitten, is er weinig beweging. Om toch fit tijdens je vakantie zijn er een paar dingen die je kunt doen. We geven hieronder een overzicht.

Sportkleding

Tijdens de lange ritten wil je natuurlijk comfortabele kleren dragen en wat zit er nou lekkerder dan sportkleding?! Zo kun je bij iedere pitstop meteen een workout doen zonder dat je je eerst hoeft om te kleden. Wel is het dan verstandig om een extra shirt mee te nemen, die je na het zweten aan kunt doen. Zo hoef je niet te stinken in de auto.

Andere benodigdheden

Naast sportkleding kun je natuurlijk andere dingen meenemen die zowel je roadtrip als de workout een stuk fijner maken. Neem bijvoorbeeld voldoende flesje water mee voor onderweg. Dit is lekker tijdens het sporten, maar ook als je op de weg zit. Je hoeft zo niet elke keer bij een tankstation te stoppen om wat drinken te halen. Een ander belangrijk ding dat zowel je reis als sportoefening bevordert, is muziek. Er is niets beters dan lekker mee kunnen zingen met de muziek terwijl je op de weg zit. Bovendien kan een goede workout song je net die extra energie geven die je nodig hebt om door te gaan.

En dan de workouts

Deze tips zijn natuurlijk allemaal heel handig, maar wat voor soort workouts zou je dan kunnen doen? Hier kun je zelf zo creatief in zijn als je zelf wilt. Het dienen oefeningen te zijn die in principe overal gedaan kunnen worden zonder extra benodigdheden. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen dient dan ook niet te hoog te zijn, maar wel intensief. Daarnaast moeten de oefeningen niet te lang duren. Het meest ideale zou zijn als je binnen 10 tot 15 minuten klaar bent. Zo kun je vaker op de dag een paar keer kort maar intensief sporten. Zo kun je bijvoorbeeld squats, lunges en jumping jacks doen. Voor meer inspiratie kun je op YouTube even wat korte workouts bekijken en opschrijven. Maak voor jezelf een kort routine en je bent ready to go!

Even wat anders

De gehele autovakantie kan pas doorgaan als je een auto huurt. Dit is wellicht nog niet zo makkelijk als het lijkt. Bij veel autogarages dien je te betalen met creditcard. De huur van de auto kun je vaak nog wel contant betalen, maar de borg wordt meestal van je creditcard afgehaald. Zorg dus dat je een creditcard tot je beschikking hebt. Daarnaast hoeft een auto huren zeker niet duur te zijn, via goedkoop auto huren heb je binnen no time voor minder geld een leuke roadtrip auto tot je beschikking. Het reizen kan dan echt beginnen!