De mooiste wandelvakanties

De mooiste wandelvakanties

Een actieve vakantie is voor de sportieve reiziger echt een droom. Een wandelvakantie is dan echt een leuk idee, want je kunt prachtige omgevingen combineren met actief bezig zijn! In dit artikel kun je een aantal tips lezen voor een mooie wandelvakantie.

Canarische Eilanden

Denk je bij La Palma voornamelijk aan zon-, zee- en strandvakanties? Dan zul je misschien versteld staan dat je hier eigenlijk ook lekker kunt wandelen in een prachtige bosrijke omgeving! De natuur op dit Spaanse eiland is erg divers, want naast weelderige groene bossen en zwarte lavastranden, kun je de grootste erosiekrater ter wereld bewonderen.

Portugal

Ook Portugal heeft meer te bieden dan alleen zee en zon. In het natuurpark Peneda-Gerês (in het noorden) kun je bijvoorbeeld wandelen langs historische paden die eindigen in langgerekte zomerweiden, hoog in de bergen. Portugal kent verder ook veel kleine en onaangeroerde boerendorpjes waar je langs kunt wandelen en waar eigenlijk nooit een toerist komt!

Zwarte Woud

In het zuiden van Duitsland is het uitgestrekte Zwarte Woud te vinden. Hier kun je een dagenlange trektocht maken in een mooi gebied vol met bossen, heuvels, kasteelruïnes en kloosters. Ook vind je er een aantal wijngaarden, dus voor de echte wijnliefhebber is een wandeltochtje hiernaartoe echt leuk om te doen!

Schotland

Schotland is werkelijk prachtig om een wandelvakantie te boeken. Trektochten naar de Isle of Skye en de Highlands zijn echte klassieke wandelroutes. Voor de wandelaars die ook graag de hoogte willen opzoeken, is de Ben Nevis de moeite waard, want dit is namelijk de hoogste berg van Groot-Brittannië!

Wandel rugzakken

Heb je binnenkort een fijne wandelvakantie op de planning staan, dan is het verstandig om een goede wandel rugzak aan te schaffen. Niks is vervelender dan een rugzak die niet lekker op je rug zit of die kapot gaat tijdens je vakantie. De rugzakken van Herschel zijn erg stevig, draag je comfortabel op je rug en zien er ook nog eens fraai uit. Marington.nl heeft de grootste collectie Herschel rugzakken, neem snel een kijkje. Welke Herschel rugtas kies jij?