De mooiste bestemmingen in Faro (Portugal)

De mooiste bestemmingen in Faro (Portugal)

De meest zuidelijke provincie van Faro biedt ruimte aan meerdere pracht steden. En ook al is deze provincie niet gemakkelijk te bereiken (bijna 2.500 KM vanuit Utrecht), is dit stukje Portugal toch zeker de moeite waard. Overtuigd? Bekijk dan de mooiste pakketreizen naar Faro op Vakanty.nl en boek vandaag nog jouw droomvakantie.

Lagos

Een gemeente en tevens stad in de provincie Faro, Lagos, is een tripje waard. De havenstad, waarnaar de Nigeriaanse miljoenenstad is vernoemd, heeft een rijke schat aan culturele en historische bezichtigingen. Dit komt mede door de leeftijd van de stad, die al ongeveer 2000 jaar bestaat. Dit kan je goed terugzien in de stad, waar onder meer de eerste slavenmarkt van Europa te vinden is. Deze markt is gebouwd in 1444 en is bij het avondlicht prachtig om te zien. Naast het oude centrum, met de karakteristieke witte huisjes, zijn ook de twee stranden Dona Ana en Porto de Mós een leuke reistip. Vooral de eerste is een plaatje, het met hoge rotswanden omringende zandstrand geeft een machtig aanblik. Mocht dit niet voldoende zijn, kun je altijd nog doorrijden naar de kaap St. Vincent, wat het meest zuidwestelijke puntje van Portugal is en met zijn steile kliffen een lust is voor het oog.

Portimão

Portimao is, na Faro, de tweede grootste stad van de Algarve. Deze stad richt zich meer op de commercie dan op de culturele waarde van de stad. Een leuke afwisseling van steden als Lagos. Het centrum bestaat vooral uit winkeltjes en restaurantjes en is een prima bestemming voor een dagje uit. Door de wijdverspreide bekendheid van de stad is dit uitgegroeid tot een drukbezochte vakantieplek, met een overvloed aan vakantiehuizen. Opvallend is de oude brug van Portimão, die is gemaakt met de restanten die overbleven bij de bouw van de Eiffeltoren. Naast deze trekpleister biedt Portimão ook ruimte aan een racecircuit, waar onder meer de A1 Grand Prix wordt verreden.

Albufeira

Naast de bovengenoemde steden, biedt Faro ook plek aan de bekendste badplaats van heel Portugal: Albufeira. Dit van oorsprong vissersdorpje is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest populaire bestemmingen van jongeren. Deze populariteit is voor een groot gedeelte toe te schrijven aan de zandstranden aan de Atlantische Oceaan. Albufeira heeft strand in overvloed. Combineer dat met goed weer en er verschijnen elke zomer meer dan vijf miljoen toeristen. Voor degene die minder zin hebben om elke dag laveloos op het strand te liggen, zijn er genoeg dingen te doen, waaronder boottochtjes en een bezoekje aan het kasteel van Paderne. Dit kasteel is een overblijfsel van de Romeinse Tijd en is al in de 12e eeuw gebouwd