De ideale vakantie om fit te worden: Een klim- en bergsportvakantie

De ideale vakantie om fit te worden: Een klim- en bergsportvakantie

Eens een keer een andere vakantie, dan alleen maar op het strand liggen? Een klimvakantie is ideaal om fit te worden! Actiever kan je vakantie bijna niet worden. Wandelen naar een hut, om de volgende dag in de vroege morgen een berg te beklimmen… Maximale inspanning voor alle spiergroepen! Je komt op locaties waar je normaal niet kan komen. Uitkijken over de hoogste bergtoppen en laagste dalen. Maar waar kan dit nou het beste, dan in de Alpen?

Zwitserse schoonheid

Zwitserland staat bekend om haar schoonheid. Gebieden zoals Grindelwald en Wallis staan bekend om de hoge bergen en mooie natuur. De Matterhorn is een icoon in Zwitserland en ook in ons kikkerlandje zie je deze berg geregeld op de Toblerone chocolade verpakking. Zwitserland heeft ook een eigen klim- en bergsportmerk: Mammut. Hoogwaardige klimmaterialen waar je in alle omstandigheden op kunt vertrouwen. Kwaliteit typeert Zwitserland, wat natuurlijk niet te missen is als je kiest om in dit mooie land op klimvakantie te gaan.

Een ander populair gebied is Chamonix, het walhalla voor de klim- en bergsportliefhebber. Gelegen aan de voet van de hoogste berg van de Alpen: de Mont-Blanc. Chamonix staat bekend om een lift naar maar liefst 3.842 meter: Aiguille du midi. Dankzij deze lift sta je binnen een half uur in één van de meeste indrukwekkende gebieden van de Alpen. Vele duizenden toeristen trekken hier elk jaar heen en dit is niet voor niets. Chamonix zou bij elke klim- en bergsport liefhebber bovenaan het lijstje moeten staan.

Goede voorbereiding start thuis

Een klimvakantie begint altijd thuis met een goede voorbereiding. In het hooggebergte kan je niets aan het toeval overlaten. Het weer checken, een goede conditie hebben, de juiste ervaring en je uitrusting op orde hebben.. al deze zaken behoren tot de voorbereiding. Hierbij geldt dat het één niet zonder het ander kan. Met slecht weer heb je niets aan een goede conditie. Evenals dat goede klimmaterialen geen vervanging voor ervaring zijn. Met een goede voorbereiding zal je maximaal genieten van een klim- en bergsportvakantie en ervaren hoe fit je thuiskomt!