De beste stranden van Ibiza

De beste stranden van Ibiza

Ibiza kent vele kleine en mooie stranden om te zien. Om je een goede indruk te geven zodat je met een goede voorbereiding naar Ibiza kunt, hebben we voor jou een opsomming gemaakt met de 3 beste stranden van Ibiza!

Benirras

Dit strand is een middelgroot strand, gelegen in het noorden van Ibiza. Het is een zand- en deels kiezelstrand met ondiep water. Het water is kraakhelder waardoor het een idele locatie is om te gaan duiken. In de namiddag is het tevens ook een bekende locatie om voor boten voor anker te gaan. Helemaal tijdens de zonsondergang kun je hier prachtige foto’s maken. Iedere zondagavond is het hier gezellig. Het is in principe een hippy strad met muziek, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Cala Jondal

Cala Jondal is een erg mooi strand in het Zuiden van Ibiza wat is omringd door dennenbomen en rotsen. Dit is een erg populaire plaats voor boot eigenaren. Het is dus een ideale locatie om een boot te huren! Je kunt hier in de buurt heerlijk wat drinken bij de na gelegen beachclubs. Zo heb je Blue Marlin je die in het midden van het strand kunt vinden, Tropicane in het westen van het strand en Yemanja aan de linkerzijde van Blue Marlin. Het is zelfs z’n toeristische plaats dat de cocktails van deze beachclubs naar je boot gebracht kunnen worden. Daarnaast kun je een kijkje nemen over de heuvels van het strand. Hier staan enorm grote villa’s waar je zeker een kijkje moet gaan nemen.

Santa Eularia

Dit brede strand behoort tot een van de grotere plaatsen van het eiland Ibiza. Je kunt dit vinden in het noorden van Ibiza. Er zijn verschillende mooie stranden in de buurt. Je bent hier dus niet snel uitgekeken! Santa Eularia is een familie strand, maar ook populair onder ouderen die graag wat rust willen. Doordat er een prettige sfeer is en de stranden ideaal zijn voor kinderen, komen hier dus veel families op af. In het hoogseizoen zijn er ook veel Duitsers en Engelsen die dit strand komen bezoeken. De stranden zijn mooi aangekleed door de promenades, waar ook vele momenten zijn om prachtige foto’s te maken en leuke herinneringen op te doen!