De beste bestemmingen voor een fietsvakantie met een elektrische fiets

De beste bestemmingen voor een fietsvakantie met een elektrische fiets

Op fietsvakantie gaan met de elektrische fiets wordt onder ons Nederlanders steeds populairder. Niet gek, wanneer je bedenkt dat onze bevolking uit een hoop fanatieke fietsers bestaat. Er zijn enorm veel verschillende bestemmingen om uit te kiezen met ieder zijn eigen karakteristieken. In dit artikel worden de populairste bestemmingen kort besproken. 

Nederland

Ons eigen kikkerlandje is uitermate geschikt voor een fietsvakantie met de elektrische fiets. Dit komt voornamelijk door ons vlakke landschap en de vele fietspaden waardoor fietsers van ieder niveau hier een perfecte route uit kunnen stippelen. Daarnaast beschikt Nederland over zowel veel middeleeuwse dorpjes met een rijke geschiedenis, als prachtige bloeiende tulpenvelden waardoor iedere fietser zijn of haar ogen uit kan kijken tijdens de fietsrit. 

Oostenrijk

Voor degenen die op zoek zijn naar meer uitdaging biedt Oostenrijk prachtige bergen en heuvelachtige landschappen die uitermate geschikt zijn voor fietsers. Met uitgestrekte fietspaden die door mooie valleien slingeren en langs kristalheldere bergmeren, is het geen wonder dat Oostenrijk een favoriete bestemming is voor fietsliefhebbers. Elke bocht biedt opnieuw een uitzicht dat je adem zal benemen.

Spanje

Toch liever iets warmers? Dan is Spanje een goede optie voor een fietsvakantie met de elektrische fiets. Fiets langs de mooiste kustlijnen van de Costa del Sol of door de kronkelende straatjes van charmante Andalusische dorpjes: Spanje biedt een mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom. Met goed onderhouden fietspaden die langs wijngaarden en olijfgaarden slingeren, is fietsen de perfecte manier om Spanje te ontdekken.

Zwitserland

Als soortgelijk alternatief voor Oostenrijk is Zwitserland de perfecte bestemming. Ook hier vind je adembenemende berglandschappen en prachtige meren waarlangs je avontuurlijke fietsroutes af kunt leggen. Vooral voor landen als Oostenrijk en Zwitserland is een fiets met elektrische trapondersteuning gewenst in verband met de zware klimmen waarmee je te maken kunt krijgen. 

Portugal

Portugal, met zijn warme klimaat en rijke geschiedenis, is een verborgen juweeltje voor fietsers. Net als bij de Spaanse buren vind je hier prachtige stranden en historische steden om langs af te fietsen. Dankzij zijn diverse landschappen en gastvrije bevolking is Portugal de perfecte bestemming voor een ontspannen fietsvakantie met een elektrische fiets. 

Of je nu kiest voor de uitgestrekte vlaktes van Nederland, de majestueuze bergen van Oostenrijk, de zonovergoten kusten van Spanje, de adembenemende Alpen van Zwitserland of de culturele schatten van Portugal, een fietsvakantie met een elektrische fiets belooft avontuur, ontdekking en onvergetelijke ervaringen. Neem eens een kijkje naar de goedkope elektrische fietsen van Matrabike, om je fiets avontuur te beginnen!