Borst oefeningen terwijl je op vakantie bent

Borst oefeningen terwijl je op vakantie bent

Ken je dat? Je bent op vakantie, maar je wilt toch graag trainen. De voorkeur gaat stiekem uit naar je bovenlichaam en je wilt graag naast je armen en buikspieren ook verschillende borst oefeningen uitvoeren. Het nadeel: je het niet zomaar een gym tot je beschikking. Dan wordt het trainen van je borstspieren toch al een stukje lastiger. Gelukkig hebben wij een aantal handige borst oefeningen voor op vakantie uitgewerkt. Hiervoor heb je nauwelijks accessoires nodig, super handig dus.

Opdrukken

Dit spreekt uiteraard voor zich, maar opdrukken is dé manier om borst oefeningen te doen als je op vakantie bent. Je kunt de oefening letterlijk overal uitvoeren. Ook zijn er veel verschillende variaties die je kunt uitvoeren, onder andere door je handen op een andere plek te positioneren.

Ook kun je het opdrukken lastiger maken door een gewicht op je rug te plaatsen. Vul bijvoorbeeld je rugzak met zware spullen en doe deze om. Ook kun je je reispartner een koffer op je rug laten leggen, terwijl jij je herhalingen eruit knalt. Zo zijn er veel variaties mogelijk, ondanks dat je toch beperkt bent in de mogelijkheden.

Koffer drukken

Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je borst oefeningen hoort, maar het drukken van een zware koffer kan zeker interessant zijn. Ga op de grond liggen en neem de koffer in beide handen. Je voert vervolgens een floor press uit met deze koffer. Je zal hier tevens ook je triceps mee trainen en dus niet enkel je borstspieren. Helemaal mooi dus.

Probeer deze oefening heel rustig en gecontroleerd uit te voeren, zodat je echt de spanning voelt opbouwen in je borstspieren.

Dips

Een lijst met borst oefeningen voor op vakantie zou niet compleet zijn zonder dips. Deze oefening is ook erg gewicht voor je triceps, maar je kunt er ook heel goed je borst mee trainen. Probeer wel wat voorover te hangen, zodat je borstspieren ook echt aan de bak moeten. Wanneer je dit niet doet zal het gros van de weerstand voor je triceps worden opgevangen. Zeker niet erg, maar niet effectief als je bewust borst oefeningen wilt doen.

Bron: we hebben de uitgebreide website van DailyFit als bron gebruikt voor borst oefeningen en uitleg hiervan. Voor meer oefeningen kun je dan ook bij deze website terecht.

En nu lekker op vakantie

Je weet nu wat je in geval van nood kunt doen, namelijk één of meerdere van de borst oefeningen uit deze pagina. Daarnaast is het zeker ook niet verkeerd om af en toe rust te nemen van je training. Je mag dus ook best een weekje niet trainen op vakantie, maar dat is geheel aan jou.