Authentieke voetbalsfeer in de lagere divisies

Authentieke voetbalsfeer in de lagere divisies

Iedereen heeft het altijd over de grote voetbalclubs van Europa. Chelsea, Real Madrid, Manchester United en FC Barcelona, ze komen allen geregeld voorbij op social media en in het nieuws. Allemaal clubs die enorm commercieel ingesteld zijn, doorgaans grote schulden hebben en waar niet echt meer een authentieke voetbal sfeer hangt.

Dit is bij onderstaande clubs wel anders… Wil jij een keer een echt unieke voetbalervaring meemaken? Combineer dan een citytrip naar een van deze speelsteden en bezoek daarbij de lokale volksclub! Kleine compacte stadions, trouwe fans en zitplaatsen dicht aan het veld. Gegarandeerd een unieke voetbalervaring!

Fulham

Laat u verrassen door een sfeervol Craven Cottage. Het stadion van Fulham kent een capaciteit van 25.700 zitplaatsen en kan gezien worden als een gekarakteriseerd Engelse voetbalstadion. Menig supporter vindt dit het mooiste stadion van de Premier League. De sfeer is er geweldig. Je zit ontzettend dicht op het veld, de fanatieke sfeer in het stadion is geweldig en vergeleken met de grotere clubs uit Londen is een bezoek aan Fulham zeer goed betaalbaar. Voetbaltickets voor Fulham zijn al verkrijgbaar vanaf 49,-. Geniet van een sfeervolle Engelse voetbalwedstrijd op topniveau.

Brentford

Bij iedere thuiswedstrijd van Brentford staan 12.500 fanatieke supporters achter de club die in 1899 werd opgericht. ‘The Bees’ spelen hun thuiswedstrijden op Griffin Park in Londen. Dit authentieke Engelse stadion ligt midden in de wijk Brentford. Op iedere hoek van het stadion is een echte Engelse pub te vinden, je kunt dus voor de wedstrijd in rondjes rondom het stadion langzaam de sfeer gaan proeven voor de wedstrijd. Leuk weetje: Een van de vier pubs, ‘The Griffin’ was de stamkroeg in de film ‘Hooligans’.

Eind dit jaar zal Brentford dit klassieke stadion verlaten, met de overgang naar het Community Stadium komt er helaas een einde aan het Griffin Park tijdperk. Het nieuwe stadion moet plaats bieden aan 17.250 toeschouwers. De bouw van het nieuwe stadion is hier te volgen: https://newstadium.brentfordfc.com/. De club gaat er vanuit dat ze het nieuwe stadion in december 2019 gaan betrekken. Brentford op Griffin Park bezoeken kan dus nog maar eventjes, zorg dat je er op tijd bij bent en bestel je tickets voor Brentford eenvoudig via VoetbalreizenXL.

Sankt Pauli

Een van de grootste cultclubs in Europa is afkomstig uit Duitsland en terug te vinden in de 2. Bundesliga. De club is enorm geliefd vanwege de liefde voor het voetbal, maar ook zeker vanwege de open minded cultuur die bij de club heerst. De politieke ideeën van de achterban zijn doorgaans belangrijker dan de drie punten op de wedstrijddag.

Sankt Pauli (ook wel bekend als de Piraten van de Bundesliga) staat tevens bekend vanwege de fantastische sfeer voor, tijdens en na de wedstrijd in en rond het stadion. Een groot deel van stadion (capaciteit van 29.000 toeschouwers) bestaat uit staanplaatsen, wat veel dynamiek geeft. Het Millerntor-Stadion is gelegen rond de Reeperbahn in Hamburg, het centrum van het nachtleven en de rosse buurt.

Ben je op zoek naar een unieke voetbalreis naar Duitsland, dan is een bezoek aan Sankt Pauli en de stad Hamburg zeker aan te raden.

1. FC Union Berlin

In Hamburg kun je dus terecht bij Sankt Pauli. In de hoofdstad Berlijn vind je naast Hertha BSC nog een hele mooie club. 1. Union Berlin ademt aan alle kanten voetbalcultuur en een uitstekende sfeer. Het ‘Stadion an der alten Försterei’ biedt plaats aan 22.000 supporters en is steevast uitverkocht. De club staat mede bekend om de imposante en vooral fanatieke aanhang die de ploeg overal met grote getale achterna reist.

De club uit de hoofdstad speelt haar wedstrijden in de 2. Bundesliga. In het seizoen 2000/01 zorgde de ploeg voor een enorme stunt in het bekertoernooi door als derdeklasser de finale van het toernooi te behalen. Deze ging wel verloren maar ondanks dat speelde 1. Union Berlin het seizoen daarop wel Europees voetbal! Tot op heden is dat record nog niet gebroken. Een voetbalreis Duitsland aan het plannen? Houd dan 1.Union Berlin in het achterhoofd!

Leeds United

Vlakbij Manchester in het noordoosten van Londen ligt Leeds. De stad herbergt een club met een enorme geschiedenis die lijkt te zijn veranderd in vergane glorie. Leeds United is echter op de weg terug en lijkt vanaf het seizoen 2019/20 weer actief te zijn op het hoogste Engelse niveau. Het stadion, Elland Road, biedt plaats aan een slordige 38.000 supporters en is voor Engelse begrippen behoorlijk groot.

Het dieptepunt van de ploeg werd in 2007 bereikt toen, mede door financiële problemen, de ploeg degradeerde naar de League One. In 2010 promoveerde de ploeg echter weer en in 2018 werd het 100-jarig bestaan aangegrepen om met een nieuw logo een geheel nieuwe weg in te slaan. Met de nieuwe coach Marcelo Bielsa probeert de club promotie naar de Premier League af te dwingen. Een bezoek aan Leeds United is dan ook zeker een aanrader voor elke voetbalsupporter.