Actief op zoek naar de mooiste natuurwonderen van Europa

Actief op zoek naar de mooiste natuurwonderen van Europa

Een actieve en fitte vakantie combineer je het liefst met prachtige groene natuur. Niets is toch fijner dan te ontwaken in een rustig uitgestrekt landschap, tussen de glooiende groene heuvels of aan een afgelegen helder meertje? Vervolgens trek je de wandelschoenen aan of stap je op je mountainbike en ontdek je de verborgen natuurwonderen in de omgeving. De grote vraag is echter: waar in Europa moet je zijn voor een onvergetelijke actieve natuurvakantie? We zetten een paar mooie natuurgebieden in Europa voor je op een rijtje. Oftewel: camper huren, spullen pakken en gaan!

#1 Op naar de westkust van Ierland
De Ierse natuur leent zich perfect voor een avontuurlijke en actieve vakantie. Maak een tour over de Wild Atlantic Way en bezichtig dé hoogtepunten van Ierland! Wilde kusten, historische stadjes en prachtige gebieden voor fanatieke wandelaars. Ook de Kliffen van Moher zijn een aanrader tijdens een vakantie in Ierland. Deze loodrechte, ruwe rotsen gaan loodrecht de wilde zee in en zorgen zo voor een indrukwekkend landschap.

#2 De bossen van Dalarna in Zweden
Het noorden van Europa is een ideale vakantiebestemming om volledig tot rust te komen en te ontspannen. Ga op ontdekkingsreis in de groene en immense bosrijke gebieden van Zweden! Dalarna is één van de provincies in Zweden die je zeker bezocht moet hebben! Verblijf in een idyllisch rood huisje met witte kozijnen en maak een ochtend duik in één van de kristalheldere meren. Vervolgens maak je lange wandelingen door de sprookjesachtige bossen of maak je een kanotocht langs de mooiste plekken van Zweden.

#3 Rondreis door de natuurgebieden van Nederland
Hoewel Europa bestaat uit veel variërende natuurgebieden, moet ons eigen prachtige Nederland niet vergeten worden! Evenals Europa bestaat Nederland uit diverse landschappen met bijzondere plekken en gebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van De Hoge Veluwe, De Drentse Aa, de Drunense Duinen en de Friese meren? Door de geringe afstand zijn deze natuurgebieden in één vakantie prima te combineren. Ook zijn de Nederlandse stranden zeker een aanrader mocht het kwik omhoogschieten naar 30 Celsius. Na actief te hebben gewandeld en gefietst is het ook wel eens lekker om te ontspannen in een Strandtent in Scheveningen! Neem een lekker hapje en drankje en geniet!