5 wandelroutes om de Kilimanjaro te beklimmen

5 wandelroutes om de Kilimanjaro te beklimmen

De meeste Tanzania rondreizen maken een stop bij Mount Kilimanjaro. De Kilimanjaro stat op de werelderfgoedlijst en dat niet zonder reden. Zo loop je het ene moment door het tropische regenwoud vol met apen en exotische vogels en op het andere moment op een graslandschap. Er zijn verschillende routes welke men kan bewandelen, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad. In dit artikel lichten wij er 5 toe.

De Machame route

De Machame route is de route die in een krul om de berg heen ligt. Als u de vele verschillende landschappen wilt aanschouwen dan is dit de route die u moet kiezen. Daarnaast zijn de hoogtestijgingen per dag goed verdeeld, waardoor men nauwelijks last van hoogteziekte krijgt.

Northern Circuit Route

Een van de nieuwste routes is de Northern Circuit Route, welke de Kilimanjaro beklimt in 9 dagen. Deze route is uniek omdat het via de rustige en onbekende noordelijke kant van de Kilimanjaro beklimt. Daarnaast gaat deze route geheel rondom de berg waardoor je kunt genieten van de mooiste uitzichten.

Marangu route

Als u doel is om alleen de top van de Kilimanjaro te bereiken dan kunt u het beste voor de budget route de Marangu kiezen. Deze route is de kortste en meest snelle route naar de top van de Kilimanjaro. Echter is deze route wel erg stijl en zwaar, waardoor het alleen aangeraden wordt voor de echte ervaren klimmers

De Ubwe en Shira route

Deze routes zijn alleen voor de zeer gevorderde bergbeklimmers. Deze route met zeer steile klimmen is de ultieme uitdaging om jezelf op de proef te stellen. Op deze twee routes slaapt u onderweg in tenten.

Mocht u meer willen weten over deze verschillende routes, lees dan meer op de website van de Tanzania Specialist, hier leest u onder andere hoe de dagen eruit ziet tijdens zo’n klim.