5 Koolhydraatarme ingrediënten voor op vakantie

5 Koolhydraatarme ingrediënten voor op vakantie

Wanneer je besluit af te gaan vallen met koolhydraatarme recepten of een koolhydraatarm dieet, zet je een belangrijke stap in je algehele gezondheid. Veel mensen besluiten de laatste tijd om een koolhydraatarme levensstijl aan te nemen. Dit is gezond en helpt zeker om een goed gewicht te bereiken. Los van het feit dat je met een koolhydraatarm dieet aanzienlijk af kan vallen, kun je ook profiteren van vele andere gezondheidsvoordelen.
Maar wat nu als je op vakantie gaat? Je ziet het al aankomen… eenmaal op je vakantieadres ga je je goede voornemens loslaten en kom je weer aan.
Zo hoeft het niet te gaan. Met deze 5 koolhydraatarme ingrediënten ga jij fit op vakantie en kom je fit weer thuis!

Gezondheidsvoordelen

Zo verlaag je met een koolhydraatarm dieet je cholesterol en bloeddruk, verminder je de kans op hart- en vaatziekten en neemt ook het risico op diabetes type 2 drastisch af. Doordat je een stuk gezonder wordt, kom je ook nog eens beter in je vel te zitten.
Koolhydraatarme recepten bereiden is in principe voldoende om af te vallen. Maar dan moet je wel weten wat koolhydraatarme recepten en ingrediënten zijn. We helpen je vast op weg door de komende vijf ingrediënten.

Vis

Alles dat uit de zee komt (of bijna alles) is koolhydraatarm. Vis is daar in ieder geval een heel mooi voorbeeld van. In vis zitten nauwelijks tot geen koolhydraten en kan dus dienen als basis voor een gezond en koolhydraatarm recept. Je hebt allerlei soorten vis die perfect passen in een koolhydraatarm dieet. Wat dacht je van zalm en tonijn? Maar ook heilbot en kabeljauw zijn prima toe te voegen aan een koolhydraatarme levensstijl.

Zeevruchten

Kun je geen genoeg krijgen van alles dat uit de zee komt? Dan zal het je vast veel plezier doen dat ook zeevruchten in de categorie “koolhydraatarm” passen. Zeevruchten heb je in allerlei soorten en maten. Garnalen en gamba’s bijvoorbeeld, maar ook oesters en mosselen zijn perfecte voorbeelden van zeevruchten. Het voordeel van zeevruchten is dat ze vrij zijn van koolhydraten, maar wel heel veel eiwitten bevatten. Die eiwitten leveren je energie en zorgen ervoor dat je spieren zich goed kunnen herstellen na enige inspanning. Ook zitten er in zeevruchten veel vitaminen en zuren die goed zijn voor je lichaam.

Vlees

Vlees is een eiwitrijk product dat perfect past in een koolhydraatarme levensstijl. Welke soort vlees je ook kiest, zolang deze onbewerkt is, kan hij prima bij een koolhydraatarm gerecht passen. Voorbeelden van vleessoorten waarmee je het niet verkeerd kan doen zijn rundvlees en varkensvlees, maar ook het vlees van lam, paard, hert en struisvogel wordt doorgaans gezien als bijzonder eiwitrijk en dus ook goed passend binnen een koolhydraatarm dieet. Let er wel op dat je ten alle tijden onbewerkte varianten van het vlees gebruikt, want anders krijg je toch te maken met toevoegingen die niet nodig zijn.

Noten en zaden

De categorie noten en zaden is onder de experts van koolhydraatarm eten en drinken erg bekend, omdat er heel veel variatie in te vinden is. Walnoten, hazelnoten, pistachenoten en ga zo maar door. Onbewerkt en ongezouten zijn deze noten echt een toevoeging voor jouw koolhydraatarme dieet. Je kan er dan ook allerlei kanten mee op: gebruik de noten als basis voor een taart of cake (blender ze tot meel) of voeg ze toe aan vlees- en visgerechten en mix ze door een fruitige salade. Je kan het zo gek niet bedenken of met noten en zaden zet je een koolhydraatarme maaltijd van het hoogste niveau op tafel.

Ei

Tot slot is ei een eiwitrijk en koolhydraatarm product. Ook hier kun je allerlei kanten mee op. Van omelet tot gekookt en van ei met zalm en vlees tot gewone stukjes door de salade. Ei is een makkelijk te bereiden product en kan je gerust dagelijks eten. Je zal er in ieder geval een goed gevuld gevoel door krijgen en geen spijt krijgen dat je dit toevoegt aan je koolhydraatarme dieet.

Gezond en fit op vakantie

Profiteer van de vijf ingrediënten die we je in dit artikel aanreikten en ga fit en gezond op vakantie, om ook weer fit en gezond terug te keren naar huis!